Ion Dinita - USL - Candidat Camera Deputatilor - Colegiul 7 Brasov

Ion Diniță, candidatul USL din Colegiul 7 ASTRA Brașov, vrea ca viața românilor să fie reconstruită

Candidatul USL la Camera Deputatilor în cartierul Astra, Ion Diniță, și-a construit o altfel de campanie electorală. El le-a vorbit oamenilor despre ceea ce se poate realiza, construi sau cum se poate repara acolo unde este cazul.

“A crea”, verbul în care crede Diniță

Chiar dacă este un constructor experimentat, Ion Diniță, candidat USL Brașov, nu le-a vorbit oamenilor despre ridicarea de blocuri sau case, ci chiar despre reconstrucția vieților lor. „Vreau să le scot din minte oamenilor distrugerile din ultimii ani. Că e vorba de locuri de muncă din uzine sau despre liniștea familiilor, cetățenii trebuie să învețe verbul «a crea»“. Cu acest mesaj, candidatul USL la Camera Deputaților în Colegiul 7 Astra a parcurs străzile cartierului Astra.

Zi de zi în mijlocul stegarilor

Am promis un singur lucru în această campanie, că voi discuta cu cetăţenii şi le voi prezenta proiectele mele. Merg pe stradă, ascult, nu atac pe nimeni. Vreau să-mi văd de treabă, şi acum şi după 10 decembrie”, a declarat Diniță la începutul campaniei. și așa a făcut. Împreună cu Marius Neculoiu, candidatul USL pentru Senat, a străbătut cartierul „Astra” în lung și-n lat, ascultând conștiincios dorințele stegarilor cu care a intrat în dialog. „Împreună cu doctorul Neculoiu, mergem în fiecare zi pe teren, ne întâlnim cu oamenii, ştim problemele lor. În final, le vom sistematiza în mai multe proiecte de legi“, spune Ion Diniță.

Denigrat de anonimi

Le recomand tuturor candidaţilor la parlamenare să încercăm să facem o politică pozitivă. Decenţa şi faptul că oamenii îşi doresc o altfel de campanie, faţă de cea bazată pe atacuri murdare, cum s-a tot făcut până acum, sper să le dea înţelepciunea adversarilor mei să facă la fel“, spune Ion Diniță. Decența în politică, este deocamdată, doar un deziderat, iar „revoluția bunului simț, lansată de copreședintele USL, Crin Antonescu, încă din 2009, mai are până să fie acceptată de toate partidele. Astfel că atacurile împotriva lui Ion Diniță un au întârziat să apară. Bineînțeles, anonime. „Cei care mă denigrează, nu își arată identitatea pentru ca sunt din categoria celor care nu au facut nimic constructiv, nu au creat niciodată ceva durabil“, spune candidatul din Colegiul 7.

Ce doresc stegarii

Discuțiile din om în om s-au dovedit a fi foarte fructuoase. Ion Diniță și-a notat, apoi și-a sistematizat toate problemele ridicate de stegari. Ca un bun manager, a stabilit apoi prioritățile. „Cetățenii au nevoie stringentă și rapidă de acel pasaj pentru cimitire, au nevoie de locuri de muncă, locuri în gradinițe și creșe și de apartamente. Pentru că sunt foarte mulți oameni – în special tineri – care vor să își întemeieze o familie și nu au unde”, enumeră Diniță. și termoizolarea blocurilor este o prioritate. „Oamenii s-au plâns că nu au putut beneficia de bani pentru termoizolare, pentru că aveau alte opțiuni politice. E un mod păgubos de a gândi al unor politicieni”, mai spune candidatul. Ion Diniță promite că îi va reprezenta în parlament pe toți cetățenii din cartierul Astra. „Din 10 decembrie, după ce vom deveni parlamentari, vom fi parlamentari ai României, nicidecum al unui partid sau a unei alianțe. Avem apartenența noastră la USL. Noi cerem votul pe programul USL-ului, dar și ceilalți vor fi reprezentați de noi, chiar dacă nu ne-au votat”, este de părere candidatulul.

Preocupare pentru oameni, nu promisiuni

„Oamenii au nevoie de speranța că se va schimba ceva. Viitorul parlamentar nu trebuie să vină cu promisiuni, mai ales că oamenii sunt sătui de ele”. Aceasta a fost concluzia trasă de Ion Diniță în perioada scursă de la începutul campaniei electorale. „Sunt multe probleme pe care oamenii le au și de care politicienilor nu a părut să le pese până acum. Că e vorba de pensii decente, locuri de muncă pentru tineri sau pentru cei peste 50 de ani, sunt realități ale Romaniei de azi”, completează Diniță.

O inițiativă pentru Brașov

„Toate dorințele cetățenilor sunt realizabile. Toate ţin de reprezentanţii politici. Unele ţin de Primărie, altele ţin de Parlament şi de Guvern în acelaşi timp, prin finanţări. Dacă înţelepciunea va triumfa după 10 decembrie, la nivelul Braşovului şi, de ce nu, la nivel naţional, consensul forțelor politice va face ca România să iasă din criză mai repede”, este de părere candidatul USL. La începutul campaniei electorale, Diniţă a propus tuturor candidaţilor ca în caz că vor fi aleşi să vină alături de el în Parlament şi să susţină proiectele majore pentru Braşov. Iniţiativa, denumită „Pactul pentru Braşov“, ar urma să aducă un plus de normalitate în politică şi ar putea grăbi realizarea unor obiective precum aeroportul, spitalul clinic universitar sau autostrada spre Bucureşti, subliniază Ion Diniţă.

Toţi politicienii locali vor trebui să semneze pactul pentru a ridica Braşovul acolo unde îi este locul. Suntem obligați ca politicieni să facem lobby pentru a veni mai multe fonduri la Braşov, pentru a dezvolta locurile de muncă, a dezvolta infrastructura Braşovului, pentru a încerca să aducem bunăstarea tuturor cetăţenilor Braşovului
Ion Diniță, candidat USL în Colegiul 7

Pactul pentru Brașov

Prea mult timp pioliticienilor nu le-a pasat de alegaatorii lor si de județul sau colegiul pe care ar fi trebuit să-l reprezinte. Sunt și unii care nu au reușit să se țină de promisiunile făcute, pentru că au fost blocați de parlamentari ai altor partide. De aceea, pentru obiectivele importante Ion Diniță le propune candidaților la Senat sau Camera Deputaților, indiferent de formațiune, un „Pact pentru Brașov“. Ion Diniță a lansat deja propunerea „Pactului pentru Braşov” în presă. A considerat că, în acest fel, nimeni un va mai invoca, ulterior scuze.

TREI OBIECTIVE MARI. În perspectiva lui Ion Diniță, obiectivele judeţului sunt: aeroportul, spitalul universitar, crearea de noi locuri de muncă şi ajutoarea investitorilor străini de a veni în Zona Metropolitană Braşov. „Noi repetăm de fiecare dată: locuri de muncă şi locuri de muncă. E singura soluție pentru a avea bani de pensii, pentru a avea bani pentru spitale şi învăţământ. Doar în acest fel nu vom mai ajunge să ne plângem că nu mai avem bani pentru a asigura funcţionarea statului român”.

AU VOTAT ÎMPOTRIVA BRAșOVULUI! Candidat în Colegiul 7 (zona Astra) la Camera Deputaților din partea USL, Ion Diniță, spune că prea des s-au adus scuze în ultimii ani pentru neîndeplinirea promisiunilor: „Au fost chiar situații, mult pera numeroase, în care parlamentari ai unui partid votau să nu fie daţi bani judeţului din care fac parte, doar pentru că propunerea venea de la altă formaţiune”, ține să reamintească Diniţă. Prin pactul propus de Ion Diniță astfel de situații, în care unii aleși ai comunității noastre să voteze împotriva intereselor Brașovului, un ar mai fi posibile.

AVANTAJELE AEROPORTULUI. „Aeroportul de la Brașov nu va crește economia Brașovului doar în turism, cum cred unii. Va fi și aceasta o componenta importantă, dar transportul de marfă (cargo) pe calea aerului va fi unul dintre punctele cheie pentru economia Brașovului, chestiune pe care am discutat-o cu colegii din USL Brașov. Deja, firme importante de logistică au venit la Brașov. S-au cumpărat masiv terenuri în zona aeroportului, s-au închiriat spații de depozitare. Containerele cu marfuri ajung cel mai ușor de la Brașov în orice colț al țării. Iar dacă mai punem în calcul si centrul internodal de transport pe calea ferata, care se va realiza în apropierea Brașovului și la câțiva kilometri de aeroport, veți înțelege dimensiunea necesității aeroportului de la Brașov”, explică Diniță

ATUURILE BRAșOVULUI. „Cu o astfel de investiție oricine din această lume vă garantează că vor fi create locuri de muncă. Când ai o astfel de infrastructură, aeriană și pe calea ferată, la care dacă mai luăm în calcul și construirea autostrăzii, investitorii străini și români nu vor întârzia să apară. Avem atuuri importante pe care nu le-am folosit în anii trecuți pentru că lupta politica a primat intereselor comunitatii”, enumera Dinita avantajele construirii aeroportului de la Brasov.

Emsiuni si reportaje despre Ion Dinita

Share
reviews