Campanie USL Ion Dinita Colegiul 7 Astra Brasov 29 noiembrie 2012

Declaraţiile recente ale preşedintelui UDMR Kelemen Hunor privind radierea articolului 1, alineatul 1 din legea fundamentală a României, constituie o nouă obrăznicie intolerabilă şi o încălcare flagrantă a Constituţiei României. Discursurile antiromâneşti şi antistatale dovedesc că singura preocupare a liderilor UDMR este obţinerea de drepturi şi privilegii, de autonomie teritorială etnică şi culturală, de federalizare a României şi implicit de crearea unui stat în stat. Este cât se poate de clar că lui Kelemen Hunor, demn urmaş al lui Marko Bela, nu-i mai putem tolera la nesfârşit jignirile şi ofensele aduse românilor, prin încercările repetate de a submina şi bulversa bunele raporturi de convieţuire dintre români şi maghiari. PC reiterează că preşedintele UDMR a încălcat Constituţia şi jurământul făcut de a o respecta, în calitatea sa de parlamentar.

Prin comportamentul său iresponsabil din punct de vedere politic, prin propaganda anti-românească şi anti-statală, liderul UDMR demonstrează că este singurul cetăţean anti-european din România europeană. Consider că fiecare român are datoria de a nu permite nimănui să atenteze la interesul naţional, la suveranitatea şi integritatea teritorială.

Milioane de români, dar şi de maghiari, condamnă şi resping categoric astfel de acţiuni iredentiste şi şovine, precum autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc sau federalizarea Transilvaniei, susţinute cu obstinaţie nedemocratică de Kelemen Hunor şi alţi lideri ai Uniunii. În fapt, prin asemenea declaraţii clare, precum cea de a scoate termenul „naţional” din Constituţie, UDMR continuă manifestările ostile la adresa României, prin incitarea populaţiei majoritară faţă de cea minoritară. Cred că ar fi nevoie şi de autosesizarea Parchetului General în cazul acestor declaraţii, iar cine şi le asumă să fie anchetat penal pentru incitarea populaţiei maghiare, pentru repetatele declaraţii de destabilizare a statului naţional unitar român şi intenţii clare de federalizare şi enclavizare a României.

Reamintesc tuturor românilor, indiferent de naţionalitate, religie sau apartenenţă politică, că articolul 1, alineatul 1, din Constituţia României prevede că „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”. Această sintagmă nu se negociază şi orice încercări de modificare constituie un afront la adresa întregii naţii române.

Deputat PC de Braşov,
Ion DINIŢĂ

Share

Leave a Comment

reviews