Apostolul AndreiAstăzi 30 noiembrie, îl sărbătorim pe Sfântul Andrei. El este cel care a adus credința creștină pe meleagurile noastre, devenind un exemplu de dăruire, înțelepciune și ocrotire. Numele Andrei înseamnă „viteaz”. Voi, tinerii din cartierul Astra, aveți viitorul în mâinile voastre. În lupta voastră curajoasă împotriva concepțiilor învechite, pentru a în- vinge prejudecățile, pentru a vă dezvolta cre- ativitatea, pentru a vă asuma responsabilități, dar și pentru a învăța de la alții, dați-mi voie să vă fiu alături.

În urmă cu un sfert de secol, din cartierul dumneavoastră, al stegarilor, a pornit prima revoltă din țară împotriva dictaturii lui Ceaușescu. Atunci când în toată România, oa- menii flămânzi tremurau de frig și frică, oa- menii acestui cartier au avut un curaj care a uimit întreg mapamondul. Astfel de momente nu ar trebui să se repete în istoria noastră, dar și în democrație este nevoie de curaj. Cei care v-au luat din drepturi, v-au furat și v-au umilit nu pot fi înfruntați decât cu fermitate, de oa- meni cărora nu le este teamă să-și manifeste convingerile..

Sunt sigur că și dumneavoastră, brașovenii din cartierul Astra, sunteți asemeni Apostolului Andrei, folosindu-vă dăruirea și înțelepciunea pentru a înfrunta realitatea de zi cu zi. Știu că vitejia vă caracterizează și atunci când mergeți la vot și vă decideți viitorul. Pentru ca anul viitor, viața dumneavoastră să aibă calitatea și respectul pe care îl meritați, alegeți-vă un om care să vă reprezinte cu adevărat în Parlamentul României.

Voi, tinerii din cartierul Astra, aveți viitorul în mâinile voastre. În lupta voastră curajoasă împotriva concepțiilor învechite, pentru a învinge prejudecățile, pentru a vă dezvolta cre- ativitatea, pentru a vă asuma responsabilități, dar și pentru a învăța de la alții, dați-mi voie să vă fiu alături.

«Noi suntem români, fiindcă suntem creștini și suntem creștini, fiindcă suntem români», spunea reputatul arheolog și istoric al antichității Radu Vulpe, subliniind acea legătură dintre dimensiunea spirituală și cea etnică a românilor. Astăzi, 30 noiembrie, îl sărbătorim, nu doar pe Apostolul Domnului, Sfântul Andrei, ci și pe Apostolul românilor, încreștinătorul nostru.

Mâine, 1 decembrie, este Ziua Națională a României, adică sărbătoarea neamului românesc. Vedem, așadar, cum cele două sărbători, prăznuite în chip fericit una după alta, reflectă de fapt legătura dintru începuturi, inseparabilă a neamului românesc cu credința creștină.

Ion Diniţă, USL, candidat la Camera Deputaţilor,
Colegiul 7 – Astra

Share

Leave a Comment

reviews