campanie_usl_iondinita_brasov_24nov2012_32

campanie_usl_iondinita_brasov_24nov2012_32Grupurile parlamentare ale Partidului Conservator au înregistrat la Senat, în procedură de urgenţă, propunerea legislativă privind acordarea unei indemnizaţii bunicilor care vor să îşi îngrijească nepoţii în cazul în care părinţii doresc să se întoarcă în câmpul muncii. Iniţiativa vine în sprijinul tinerelor familii, deoarece, de fiecare dată când s-au acordat anumite facilităţi, acestea au condus la o creştere a natalităţii. Modificarea legislativă încurajează tinerele familii de a avea copii, în condiţiile în care România se confruntă tot mai acut cu fenomenul îmbătrânirii populaţiei şi a degradării structurii acesteia pe vârste. Dacă acest fenomen va continua, în scurt timp va trebui să reconsiderăm toate segmentele societăţii româneşti, în situaţia în care o persoană activă va fi nevoită să asigure sursele financiare pentru plata pensiilor unui număr din ce în ce mai mare de pensionari.

Propunerea PC acordă astfel posibilitatea bunicilor de a beneficia de o sumă lunară pentru îngrijirea copilului, în situaţia în care părinţii se întorc la locul de muncă. Specialiştii susţin, de asemenea, că asigurarea unui cadru afectiv şi emoţional unic oferit de familie este extrem de important în dezvoltarea sănătoasă şi armonioasă a copiilor.

De asemenea, propunerea legislativă încurajează şi părinţii care doresc să-şi continue activitatea profesională, îndeosebi mamele. Astfel, în situaţia în care părintele copilului se întoarce la locul de muncă, bunica sau bunicul va putea beneficia de o sumă lunară pentru îngrijirea nepotului. Un argument în plus în favoarea propunerii legislative este faptul că România nu beneficiază de un număr corespunzător de alternative pentru îngrijirea copilului până la doi sau trei ani. Totodată, sistemul de creşe nu reuşeşte să răspundă tuturor solicitărilor de preluare si îngrijire a copiilor, alternativa creşelor private sau a serviciilor oferite de bone reprezentând un efort financiar prea mare pentru majoritatea familiilor.

Îmi exprim speranţa că propunerea noastră legislativă va parcurge cât mai repede parcursul legislativ pentru a fi adoptată cu celeritate şi a intra în vigoare, noua lege fiind în avantajul atât a părinţilor, cât şi a bunicilor, dar mai ales a copiilor noştri.

Deputat PC de Braşov,
Ion DINIŢĂ

Share

Leave a Comment

reviews